Klyp i armen og stekt i varmen

Hola amigos! Varmt, vanskelig og uvirkelig er orda vi har brukt mest siden vi kom ned. Det er fremdeles vanskelig å vende seg til at dette er hjemmet vårt de neste fem månedene, og at spansk, ja hva skal man si, at spansken burde vært pugget litt mer før vi dro. hehe. Som ultraortodokse nordmenn koker vi i varmen, og to på teamet har allerede fått kjent litt på hva sola kan gjøre med en hvis solkremen ikke smøres på for ofte.  Men en ting er sikkert, vi er så takknemlige for å få være her nede! Og vi gleder oss til å få komme i gang med arbeid etter turen opp til Cuenca!

Processed with VSCO with g3 preset

skjermbilde-2016-11-06-kl-10-52-41

Mest brukt sitat: “Hvorfor sa du det? Det var teit” – etter lærdom fra direkte Ecuadorianerne. Og “Hva betyr det? Hva sa hun nå?” – etter svake spansk kunnskaper på utflukt med Lily og kompisen.

For å komme med en kort oppsumering av hva vi har brukt dagene på til nå: Sol, taxi, mat, strand, søvn, og spansk. I går tok vi nemlig turen sammen med Lily, den spreke spansk læreren vår, og kompisen hennes. Det var superbra / “Que chévere!”. Der fikk vi badet og spilt fotball, ja til og med spilt fotball mot noen Ecuadorianere! Der ble blant annet jeg, Thea, ledd av gjentatte ganger etter gjentatte forsøk på å forklare meg på spansk.
“Jeg trenger vann” ble til  “Tengo que beber agua” og slik gikk det.  De lo av meg, jeg lo med dem, og alle var fornøyde!

skjermbilde-2016-11-06-kl-10-49-38

Etter to fridager her nede har vi merket et par ting. Blant annet:

  1. Ecuador består av søkkrike og fattige, og noe midt på treet. Det er trygt å si at det er en del kontraster.
  2. Man kan også selge ting overalt, og da mener vi overalt: På motorveien i bilkø, inne på bussen og i fruktboder langs veien osv.
  3. Johannes er egentlig Justin Bieber.
  4. “Du må ta av toppen” er ikke respektløst å si. Elisabeth fikk kjenne på dette, etter at noen ville ta bilde med henne på stranden. Morsomt for oss, morsomt for hun også!
johannesjb
Johannes aka Justin Bieber

Godt er det at vi reiser på språk og kultur skole de neste tre ukene oppe i Andes fjellene, ønsk oss lykke til og på Gjensyn.

NB beklager for dårlig bildekvalitet, vi kommer sterkere tilbake etterhvert!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s