Marked og språk språk språk

Ser at Norge blir kaldere og kaldere der hjemme, imens vi sitter i en fjellby som fremdeles er ok varm. Inntrykkene er fremdeles store, og vi blir like glad hver gang vi ser indianere og urbefolkning, samt annerledes skikker og tradisjoner enn de norske på gata. Har sagt det før og sier det igjen, for et fantastisk land og en fantastisk by vi er i!

img_3743

img_3701img_3693Det kryr av ulike marked i Cuenca. De har massevis av matmarkeder, et blomstermarked, noen klesmarkeder og så langt vet vi om et “indianermarked”. På det innvendige matmarkedet finner du for det meste kjøtt, fisk, grønnsaker, bønner, krydder etc. og spisesteder i overetasjen. Vi prøvde faktisk ut nok en lokal rett her; en stor gris som ligger midt på disken, hvor en plukker av deler av grisen og legger på en tallerken sammen med fritert potetstappe som ligner på en potet, og litt salat. Resultatet heter “Hornados” og var megadigg, men konsekvensene ble magesjau for enkelte teammedlem. Hehe, men skal absolutt prøves igjen!

skjermbilde-2016-11-11-kl-15-50-05
Legg merke til alle personene på bildet.

Sammen med spansklærerene våre dro vi på et ordentlig “indianermarked”, hvor man fikk tilbud om å renses gjennom blader, ritual og rosevann. Vi er litt usikre på hva det egentlig innebærte, ettersom det inkluderte mange vanskelige ord og kulturord forklart på spansk… Men forsto nokså tydelig det var snakk om ritualer for å fjerne sykdom og smerte.

img_3741

Til slutt kan vi slenge med to bilder av oss fra språkskolen! Hvor Marie vant veddemålet om gårsdagens kamp – som var en stor begivenhet for Ecuadorianerene flest! Vi var selv også ute for å se kampen, men dessverre ble det et bittert tap for Ecuador!

img_3730
Marie vant 9 dollar!! yey
img_3722
1,2,3, blunk alle sammen!!

xoxo love A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s