Bobler av glede?

¿Buenos tardes, como están?

Hva har vi gjort siden sist spør du? Jo nå skal du høre: Nå har vi vært på skole, og vi har øvd på spansk, og vi har sett museum og vi har vært på tur. Nå sett vi oss og hvile og puste for ein stund, for vi skal danse salsa, og praktisere litt i grunn. Vi er evig takknemlig for alt vi får oppleve, og står nesten på tå for  gira er vi på å jobbe i Guayaquil. Men først må spansken praktiseres enda mer, og da snakker vi om veldig veldig veldig mye enda mer…

I dag har vi blant annet besøkt Ingapirca og en skole som normisjonen har hatt en stor betydning for opp gjennom årene. Skolen startet som en skole for de mer undertrykte lutherske indianerbarna og var den gang ikke mer enn åtte til ti elever. Men i dag derimot har skolen nærmere 500 elever fra området rundt! I tillegg til masse bra lærere og fasiliteter!

img_4111img_4102Gjett om vi koste oss! Fantastisk herlig å leke og tulle litt, og også å bli møtt av så utadvendte og fornøyde barn som ikke holdt tilbake på klemmene og det gode humøret, var en gave i seg selv! I tillegg måtte vi synge en sang, og endte opp med bæ-bæ-lille-lam foran den ene klassen i klasserommet, hehe. Godt det er en norsk sang, slik at verken lærere, hjelpelærere eller barna selv forsto at dette er en god, gammel barnesang for en kanskje litt yngre aldersgruppe. Neida, joda, neida.

jjjjj

img_3791Vi har også tidligere denne uka besøkt etnografisk museum og lært om kulturforskjeller i landet, noe vi ønsker å fortelle mer om på bloggen senere. (Men for nysjerrigperene der ute: Ecuador har et MANGFOLD av kulturer, og et MANGFOLD av tradisjoner for fest og feiring! Bildet over er fra en av disse mange feiringene)

Men tilbake til dagen i dag. Etter en superdigg frokost av ingen ringere enn Elisabeth, dro vi avgårde til Cañarprovins. Og med sånn noenlunde kunnskaper om kultur etter undervisning og museum i lomma sto endelig Ingapirca for tur, Ecuadors største ruiner igjen etter Inka tiden på 1400-1500 tallet.

unnamed-3

I Ecuador var inka tiden ikke lengre enn rundt 70 år før spanjolene kom med hester, sykdom, våpen og hele pakka, men allikevel har de satt et stort preg på landet og naturen.  Ingapirca har dessuten også rester av tidligere Cañar indianere, også kalt Hatun Cañar. Stilig å få se disse godt bevarte ruinene og spesielt soltempelet som du kan se på toppen av bildet. Noe å undre seg over er at disse ruinene, som tidligere har vært hus, siloer og tempel faktisk har stått der i nærmere 500 år, og ingen visste hva det var før på 1900 tallet! “Hva er det store merkelig bygget der?” “Nja nei gutten min, det er bare et utsikt punkt det der ser du!” 

 

unnamed-4
Fornøyd turist. 
indigenas-mujeres
Dette bildet er hentet fra google, men kunne lett vært tatt av oss. De er så flotte, indianerne. Vær så snill å bevar mangfoldet! 

Der vi var i dag, i Cañarprovins, er det mye flere indianer befolkning enn i sentrum i Cuenca. Å være indianer og jobbe med landbruk i skjørt er nok hardt arbeid, og det står det stor respekt av. Og som turister i Cañarprovins er det lett å idyllalisere gårdslivet i andesfjellene. Men vi håper at mangfoldet blir bevart, for dette er råkult.

Snart kommer neste videoblogg, så følg med!
Takker Gud hver eneste dag,

Masse klemmer fra Ecuador Teamet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s