Årets julekort

 

Kjære slekt og venner

Med ønske om en velsignet julehøytid jula 2016

Dette har vært et innholdsrikt år for familien Team Ecuador. Alle har fått opplevd en ny kultur, og har blitt mange opplevelser rikere i løpet av året. Vi har alle hatt en fin høst og blitt kjent med mange nye mennesker, og nå er vi midt i vårt livs største eventyr!

Solveig er nå 18 og avsluttet tre fine år på Øya VGS nå i vår. Sist romjul var hun i Fiji hos ei venninne, og dette har vært et år der det har skjedd masse for Solveig. I august tok Solveig et stort skritt og flyttet ut fra sitt barndomshjem. Solveig hadde det kjempebra på Bibelskolen i Grimstad, og koser seg nå i en hverdag med 30 varmegrader og mye nytt. Det gir også mye å tenke på når hun ser så mange som sliter med mye. Ellers gleder Solveig seg veldig til å bli tante til en liten gutt i januar, og sprer mye glede her i Ecuador med å bare være seg selv

Gullkorn fra Solveig det siste året: «Æ har itj kondis t å vårrå et dyr…»

15748901_1271812766227334_822474035_o

Her spiser minstejenta vår marsvin for første gang

Thea på 19 avsluttet sine 3 hektiske år på Jåttå i juni, og etter en strålende sommerferie begynte hun på BiG og har ikke angret på det. Den eventyrlystne jenta vår har fått tilfredsstilt litt av sine ønsker, men vil stadig ut av huset på nye opplevelser. I møtet med den berømte fattigdommen vekkes naturlig nok mange følelser, men det er veldig fint å bli kjent med elever og lærere som hun har fått jobbe med. Thea er full av energi og glede og betyr masse for både oss her i familien og for dem hun møter utenfor husets fire vegger.

Gullkorn fra Thea det siste året: “Hold føttene mine, så eg ikkje miste de.»

15696732_1404082986282631_1115748049_o

Her sitter Thea sammen med sine beste venner, kaktusene 

Marie, snart 20 år, gjennomførte sine tre år på videregående med stil, og kjente det frista med det store utlandet. Det var trist for henne å reise fra sin store kjærlighet, cheerleading, men det venter nok på henne når hun kommer tilbake igjen. Marie har blitt en veldig ansvarsbevisst jente og holder resten av familien hydrert og unna økonomisk dårlige valg. Hun koser seg med å få jobbe med barn, og får ofte lyst til å ta med alle hjem.

Gullkorn fra Marie det siste året: “Kan æ ta med dæn babyen hjem? Æ det innafor?”

uten-navn

Marie fant seg en liten tykk venn

Elisabeth har blitt 19 år og har hatt et veldig innholdsrikt år. Selv om Elisabeth har gått på internatskole i tre år var det utfordrende for henne å reise fra hjemgården i Verrabotn og over dammen til Ecuador. Hun tar utfordringer på strak arm, og landet vi boltrer oss i nå har begynt å få en stor plass i hjertet hennes. Før hun kom til Ecuador trivdes hun meget godt på BiG og koste seg hver dag. Elisabeth er en naturlig leder og vil alltid det beste for familien, en sjelden gang blir det litt vanskelig å holde styr på barna når det er lenge siden hun har fått mat i kroppen. For dagen øver hun masse på spansk ved å snakke med nye mennesker, som alltid blir like sjarmert.

15726047_1404105669613696_385683757_o

Elisabeth er midt i en scene fra Disneys “Et kongerike for en lama”

Johannes som har bare noen måneder igjen som 19, koser seg også i det store utlandet. Han har blitt ferdig med to år bygg og anlegg på Tryggheim og et år på påbygg. Nå er han her i Ecuador som eneste hane i en kurv full av kaklehøner. Han har gjort en god jobb på Centro Creer, og trives med arbeidet. Han har også lært masse spansk og har fått opplevd kjendisstatus blant kvinnelige Ecuadorianere som vil ta bilde med ham. Mange lurer på hvem denne mystiske gutten med blå øyne er.

img_3383

Her er den kjære gutten vår dypt konsentrert med å dreie keramikk

Julaften feiret vi sammen med de norske ansatte i misjonsalliansen og familiene deres. Vi er veldig takknemlige for å få feire det fantastiske som skjedde for over 2000 år siden, og synes det er veldig fint å få feire sammen som familie, og med så hyggelige folk.

Nå reiser vi snart på juleferie til Peru, og vi gleder oss til en annerledes uke sammen. Etter ferien skal vi tilbake i arbeidet, og vi føler at det er da vi kommer ordentlig i gang!

img_3680

Vi håper alle dere der hjemme i Norge og andre steder rundt om i verden har ei strålende julehøytid. Det er godt å tenke på at budskapet bak feiringa er det samme uansett hvor på kloden vi befinner oss:

For et barn er oss født,
en sønn er oss gitt.
Herreveldet er lagt på hans skulder.
Han har fått navnet
Underfull rådgiver, Veldig Gud,
Evig far, Fredsfyrste

  • Jesaja 9: 6

De beste ønsker fra familien Team Ecuador

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s