Ny jobb og nye voluntører!

Buenas noches!

Midt i mellom ny hverdag på skole i sona, nye volontører, eventyr og språklæring forsvinner noen gang tiden til å blogge, men nå på fredagskveld sitter vi her småslitne hele gjengen og kjenner at det har vært en lang, og så sinnsykt utrolig kul uke. For de interesserte (og engasjerte fansen. hehe.) tenkte vi at en liten oppsummering på bloggen var på tide, og det passer akkurat nå fordi vi har så mye på hjertene også!

Vi har nemlig startet opp med engelsk og gymtimer på en skole i sona, hvor vi får være lærere og ha undervisning. Dette er så utrolig spennende for oss og inntrykkene svirrer jo naturligvis rundt i hodet. Ikke bare er det å starte i ny jobb, men det er å starte i en jobb på tredje språket sitt, undervise i klasser med 50 elever fylt opp av energi, sukkerkick, og rampestreker. Samtidig som de har en så stor vilje og lyst til å lære både engelsk og andre fag, men også bare lære om Norge og om hvorfor “gringos” er hvite og hvorfor håret vårt ikke er svart og om det finnes personer med mørk hud i Norge også. Vi har så mange morsomme samtaler med noen av barna, for eksempel hadde Marie en morsom samtale i dag:  Spurt til Marie:”Har du kjæreste?” Marie svarer nei: “Nei” “Men du har guttevenner?” “ja” “Åja, så da er guttevennene dine stygge?”

skolen

Vi har barnetrinnet litt på morgningen med gym for de minste, før vi begynner klokka 09.00(cirka 09.00 i alle fall) med undervisning i ulike klasserom i aldersgruppa femte til syvende klasse med engelsk og gym. Elevene på skolene her er naturligvis vant til en annen undervisningsmåte enn i Norge, og løser ofte det meste med å kopiere fra tavla. Bare dette har vært litt merkelig for oss, men vi prøver og tilpasse oss så godt som mulig og ta med litt fra Norge og litt fra Ecuador (og litt fra youtube og google…). Det har vært veldig morsomt til nå, men vi har så mye lære, samtidig som vi ønsker å lære bort alt vi kan av engelsk også! For de kan faktisk minimalt lite engelsk, ettersom spansk er alt de hører.

skole3

skole2

Vi har også fått nye volontører fra misjonsalliansen i hus, noe vi synes er kjempekjekt! Etterhvert kommer vi til å bo 10 stykker i huset, og da blir det endelig fylt opp i senger, bad og kjøleskap. Veldig gøy å bo flere her!

Vi er storfornøyde og litt slitne etter uka, men skal sette i gang å planlegge undervisning for neste uke, samt ha en koselig fredagskveld!

xoxo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s