Virkeligheten…

«All you need is Ecuador» er et slagord reiseselskapene bruker om landet. Her har de både kyst, jungel og fjell, en veldig inkluderende kultur og et åpent folk. Det er et nydelig land som vi har blitt veldig glad i.IMG_4094.JPG

Kystbyen Salinas

IMG_4041.JPG

“meg også, meg også!” Herlig lek i skolegården

IMG_3956.JPG

Vi var med på tur i jungelen!

IMG_3152.JPG

En av de mange fine kirkene i fjellbyen Cuenca der vi bodde 3 uker på starten av oppholdet.

Som alle andre land har også Ecuador sine problemer…

Dette er et av landene i verden med høyest antall partnerdrap i året. Det er en sterk matchokultur og mange kvinner og barn blir ikke behandlet særlig bra. I vår hverdag på skolen, blant lekende, smilende barn med store drømmer og gode klemmer, er det lett å glemme dette. Vi aner ingenting om bakgrunnen til hvert enkelt av barna. Derfor kan vi heldigvis stille med et åpent sinn og bare prøve å spre rundt oss med kjærlighet til alle, samtidig som vi prøver å lære bort engelsk på et språk vi så vidt kan. Men vi har jo lært teorien… Mange barn har det vanskelig hjemme, og narkotika er et stort problem. I vår skolehverdag har vi ikke merket særlig mye til det. Når vi da en dag ble vitne til salg av narkotika til små barn, slo virkeligheten oss i ansiktet.

Heroin blir blandet med alt fra murpuss til rottegift for å få et billig og effektivt stoff. En dose koster 25 cent, ca 2 kroner. Lite nok til at alle har råd til det… Selgerne lokker kunder med å fortelle at dette stoffet vil få dem til å glemme problemene de har i livet. Flere starter allerede når de går på barneskolen. Mange har det veldig vanskelig. Det er nok ikke lett å vokse opp i byens fattigste områder. Når dopet er så tilgjengelig er det lett å forstå at de kan ta dårlige valg. Det som gjorde sterkest inntrykk var kanskje hvor naturlig dette var for barna, i tillegg til å kjenne på den hjelpesløse følelsen av å ikke få til å gjøre noe… Det ble sterkt for flere av oss å få et lite innblikk i hvordan hverdagen her kan være. De er så utrolig gode barn som er gavmilde og høflige. De er ivrige på å lære og flinke til så mye. Tanken på at de skal få livet sitt ødelagt av narkotika er… har ikke ord.

Narkotika er en av sakene misjonsalliansen jobber med her i Ecuador. Det er et problem det vil ta lang tid å få bedret, men med informasjon og stor innsats er det absolutt håp!

img_3927

Vi er så heldige at vi har fått veldig god undervisning på BiG i 2,5 måneder før vi reiste ut. Vi har lært om landet vi skulle til, og forberedt oss på det vi skulle ut på. Vi har hatt samtaler med hverandre og med lærerne for å snakke om våre tanker om uteoppholdet, og være mest mulig forberedt på det som skulle møte oss. Allikevel kan man aldri vite hva som faktisk vil skje når man kommer hit. Hver enkelt reagerer forskjellig, og det går ikke ann å lese seg opp på alt. Eneste måte å finne ut hvordan man takler ulike opplevelser er å kaste seg uti det!

-Reserveblogger Vågen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s