Statusoppdatering #4

Du vet det de sier om at bloggene alltid dør litt ut halvveis inne i oppholdet, det er visst et faktum. Beklager at det blir vanskelig for oss å finne tid til å blogge, men vi håper å komme sterkere tilbake snart!

For tiden jobber vi fremdeles på barneskole som lærere i engelsk og gym. Barna lærer jo litt mer engelsk for hver dag, men stadig vekk starter timen med (oversatt til norsk) “Noen som husker hva my name is betyr på spansk?”  og så sier den ene gjerne “como estas? (hvordan har du det?)” og så roper de andre i kor “COMO ESTAS?” og vi må spørre oss selv, har de virkelig ikke lært mer enn det? Men uansett så trives vi vertfall veldig godt sammen med dem, og de lærer oss mye spansk når vi prøver å lære dem engelsk. Det føles litt spesielt å se så fornøyde og (ofte) energirike unger gå hjem til mer falleferdig hus etter skolen hvor de gjerne bor oppi hverandre sammen store familier, samtidig som vi klager over dårlig Wifi i leiligheten. Vi har også nå erfart at narkotika er et problem langt ned i 8års alderen, og det kjennes ikke godt. Dessuten er det markbart at man går mot kraftigere og kraftigere regntid, ettersom flere og flere av barna ikke dukker opp på skolen. På mandag stengte skolen også tidlig på grunn av regn, merkelig nok fordi hele uteområdet var dekket av jord – noe som var vanlig her i regntiden fordi det da renner vann gjennom hele skolen og tar med jord inn på hele underlaget.

Arbeidsdagene våre er ofte fra 08.00 til 12.30 og så gjerne en pause midt på dagen før bibelgruppe, handling, voluntørkveld, samling eller andre ting dukker opp på ettermiddagen. Dagene blir godt fullt opp, og det elsker vi!

Denne forrige uka sprang vi misjonsløp til inntekt for CECE, som er skolelaget her nede. Vi har også vært med å besøkt noen helseprosjekter, som virker veldig bra! (som det er bilde av nedenfor). Og så har vi vært på kamp på åpningskampen til Barcelona, ikke Barcelona i Spania, men Barcelona i Ecuador. De har lik logo og alt, det er sånn passe morsomt.  Vi har også vært på middag i huset til en av CUMAN studentene, som er studenter som får stipend fra Misjonsalliansen til universitetet. Veldig herlig gjeng og herlig kylling og ris middag. (Favorittmaten til kanskje hver eneste Ecuadorianer må være kylling og ris)

img_0456

img_0462

img_0474

img_0484

img_0574

img_0591

img_0594

img_0606

img_0609

img_0619

img_0629
Det er faktisk veldig hjemmekoselig i sona! 

Det var en liten oppdatering fra oss her borte, så håper vi å komme med en videoblogg også i fremtiden en gang! (kanskje)

xoxo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s